Artikkelit

Paikallislehtikilpailu: Sydän-Hämeen Lehti voitti verkkokilpailun ja sijoittui paperilehdellään kolmanneksi

Vuoden paikallinen verkkopalvelu

Vuoden paikallinen verkkopalvelu

Sydän-Hämeen Lehti ja shl.fi -sivusto palkittiin torstaina paikallislehtipäivillä Siilinjärvellä.

shl.fi -sivusto valittiin Paikallislehtikilpailussa Vuoden paikalliseksi verkkopalveluksi.

Lehden paperiversio sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

Päätoimittaja Tommi Liljedahl: Palkinto lehtiremontista

”– Paikallislehtikilpailun tuplapalkinto on hieno päätös lehtiremontille, päätoimittaja Tommi Liljedahlsanoo.

Sydän-Hämeen Lehden rakenne ja ulkoasu uudistettiin reilu vuosi sitten ja käyttöön otettiin uusi shl.fi -sivusto. Talvella paikallista sisältöä alettiin tuottaa myös mobiiliin ja shl.fi -sivustolla aukesi Netti-tv.

Sydän-Hämeen Lehti ilmestyi tammikuuhun saakka maanantaisin ja torstaisin. Helmikuusta alkaen paikkakunnan kuulumiset on koottu keskiviikkoisin ilmestyvään entistä tuhdimpaan lehteen.

Lehtiuudistuksen yhteydessä luvattiin, ettei sisältö ainakaan vähene, kun lehdentekijät saavat yhden lisäpäivän juttujen tekemiseen. Lupaus on lunastettu.

– Toisinaan lukijat valittelevat, että lehti on turhankin paksu, eikä kaikkea kiinnostavaa jaksa lukea kerralla. Ei tarvitsekaan, vaan sen pariin saa palata useamman kerran, Liljedahl nauraa.

Paperilehden ja nettisivuston kehittäminen liittyvät saumattomasti yhteen. Puolitoista vuotta sitten käyttöön otetun ”toimitusputken” ansiosta sisältöä tehdään samalla vaivalla paperilehteen, nettiin ja mobiiliin.

Toimitusputki kehitettiin yhdessä Lähimedian kanssa. Sivujen pohjana on maailmanlaajuinen WordPress -julkaisualusta.

Nettisivusto on monipuolistanut paperilehden sisältöä muun muassa lukijoiden kuvilla ja nettikommenteilla. Lehden lukijamäärä on kaksinkertaistunut: nykyisin nettiä luetaan yhtä paljon kuin paperilehteä.”

Lue lisää Sydän-Hämeen Lehdestä.