ArtikkelitMedia

Alueviesti toteuttaa vaalikoneen yhdessä Huittisten ja Sastamalan kaupunkien kanssa

Alueviesti avaa lokakuun alussa vaalikoneen yhteistyössä Huittisten ja Sastamalan kaupunkien kanssa. Vaalikone löytyy Alueviestin verkkolehden sivuilta. Vaalikoneeseen pääsee myös kaupunkien verkkosivujen kautta, kuten vaalien yhteydessä aiemminkin.

Yhteistyön merkitys vaalikoneen rakentamisessa korostuu myös kysymyksissä, sillä ne laaditaan yhdessä kaupunkien ja kaupunkilaisten kanssa.

”Olen erittäin otettu yhteistyöstä Huittisten ja Sastamalan kaupunkien kanssa. Olemme Lähimedia Oy:n kanssa yhdessä rakentaneet erittäin onnistuneen alustan vaalikoneelle, joka on ennen kaikkea alueemme oma vaalikone”, korostaa Kustannusliike Aluelehdet Oy:n toimitusjohtaja Sami Latva.

Huittisten kaupungin vs. hallintojohtajan Leena Hakasen mukaan kuntavaaleihin kohdistuu nyt suuria odotuksia.

”Kunta-asiat kiinnostavat, mutta kuntalaiset on myös saatava aktivoitumaan ja äänestämään. Vaalikone ja siellä olevien ehdokkaiden mielipiteet ja ajatukset tuovat tähän hyvän lisän. Näin kuntalaiset voivat rauhassa tutustua ja etsiä itselleen sopivaa ehdokasta”, Hakanen sanoo.

Kuntalaisten aktivoiminen ja kannustaminen vaaliuurnille nähdään hyvin tärkeänä myös Sastamalassa.
”Pyrimme lisäämään äänestysaktiivisuutta vaalikoneella, joka onkin hyvin nykyaikainen väline”, sanoo Sastamalan kaupungin hallintojohtaja Hannu Nikkilä.

Sastamalassa toimii kansalaisvaikuttamisen työryhmä, jolle jopa talousarviossa on sitovaksi tavoitteeksi asetettu kuntalaisten osallistumisen lisääminen. Mittarina toimii äänestysprosentti. Kuntavaaleissa 2008 Sastamalan äänestysprosentti oli 66,1.

”Osallistumisen lisäämiseksi teemme erilaisia toimenpiteitä, joihin kuuluvat vaalipaneelit, tiedostuslehti ja vaalikone. Vaalikonetta käyttävät varmasti hyvin monenlaiset ihmiset, mutta uskon ja toivon, että erityisesti nuoret kiinnostuvat sen kautta kuntavaaleista”, Hannu Nikkilä sanoo.

Vaalikone avataan keskiviikkona 3. lokakuuta kello 9. Kuntavaalien ehdokkaille kysymykset postitetaan tätä aiemmin. Ehdokkaiden vastausaika päättyy syyskuun lopussa.
Vaalikone sisältää noin 25 kysymystä, joiden perusteella äänestäjä voi vertailla ehdokkaiden mielipiteitä ja etsiä itselleen sopivaa kuntavaaliehdokasta.

Aluksi vaalikoneen käyttäjä valitsee kumman kaupungin, Huittisten vai Sastamalan, kysymyksiin hän haluaa vastata. Kysymyssarjassa on sekä yleisiä kuntien toimintaan ja päätöksentekoon pureutuvia kysymyksiä että erityisesti Huittisten tai Sastamalan kannalta ajankohtaisia aiheita.

Kirjoittanut Hannu Virtanen Alueviesti 16.8.2012